Vanaf 15 december 2023:
Hand in hand doorheen je (peri)menopauze.

 

De (peri)menopauze. Je hoeft het écht niet alleen te doen.

Allerlei vage (of iets minder vage) klachten. Dat gevoel van watten in je hoofd. Je niet kunnen concentreren. Die slepende vermoeidheid. Dat slecht slapen. Niet meer op eenvoudige woorden of iemands naam kunnen komen, terwijl je je vroeger zelfs de kleinste details kon herinneren. Het idee hebben dat je jezelf niet meer bent. Alsof je gek aan het worden bent. Om nog maar te zwijgen over die warmteopwellingen die je uit het niets kunt krijgen. Of die plotse intense boosheid. En dan even later… tranen. Wat is er toch aan de hand?

Herken je je in dit verhaal?
Je bent niet de enige. Veel vrouwen maken – zo ergens in het midden van hun leven – hetzelfde mee. En als ze hulp zoeken, wordt nog té vaak niet de link gelegd met wat eigenlijk voor de hand ligt: misschien zijn ze wel in de (peri)menopauze beland.

Welkom op het Tweede Lente-traject.

Het complete traject voor vrouwen in de (peri)menopauze
waarmee ik jou stap voor stap naar meer welzijn, meer gezondheid,
meer energie en vitaliteit, en vooral: meer geluk breng.

Voor wie:

 • Je herkent je in de klachten bovenaan deze pagina
 • Je vermoedt dat je weleens in de (peri)menopauze beland kan zijn
 • Je voelt je wat aan je lot overgelaten en weet niet waar hulp te vinden
 • Je wil grip krijgen op wat er met je gebeurt
 • Je voelt dat je lichaam om aandacht vraagt, maar weet niet waar te beginnen
 • Je wil opnieuw je stralende, energieke zelf zijn
 • Je wil later nog fit en vlot uit je stoel kunnen opstaan of uit bed rollen ’s ochtends
 • Je wil opnieuw goed slapen
 • Je wil begrijpen wat de (peri)menopauze is en wat het met je lijf doet
 • Je wil nu investeren in je gezondheid, zodat je nog lang gezond kan blijven
 • Je wil je daar ook écht voor engageren

En het belangrijkste: je wil dit niet alleen doen. Maar onder begeleiding
van iemand die je stappen helpt te zetten,
en in het gezelschap van vrouwen die hetzelfde meemaken.
Want ja: pilletjes voorgeschreven of tips aangereikt krijgen over je levensstijl is één ding,
ze toepassen is nog iets anders.
Hoeveel goedbedoelde hulp en adviezen ook,
uiteindelijk moet je er nog altijd zélf mee aan de slag.
En dat is vaak een lastige.

   

  Dit mag je verwachten:

  Ik heb voor jou een zalig traject uitgewerkt waarin ik al mijn kennis en ervaring met de (peri)menopauze én de ervaringen van talloze vrouwen bundel en met jou deel. Stap voor stap gaan we samen aan de slag met:

  • je slaapkwaliteit
  • je bewegingspatroon
  • je stressniveau
  • je voeding
  • je emotionele welzijn
  • je relaties
  • en je professionele geluk.

  Bij dit traject zijn ook een aantal superleuke, ervaren experts betrokken, die hun kennis over specifieke thema’s maar wat graag met jou delen.

  We starten op 15 december 2023.

  Het traject start op 15 december 2023 en is verspreid over 6 maanden. Logisch, want je levensstijl veranderen, doe je niet op 1-2-3.

  Inschrijven kan binnenkort aan de beste voorwaarden. Tenminste: als je je inschrijft op de wachtlijst onderaan deze pagina. Opgelet: omdat ik voor de groepssessies voldoende veiligheid wil creëeren, zijn er slechts 12 plaatsen beschikbaar voor de workshops. Uiteraard is het aantal plaatsen voor de online formule onbeperkt. 

  Live webinars en online masterclasses voor thuis

  Je ontdekt alle theorie over deze levensfase, de hormonale rollercoaster en de bijhorende uitdagingen per thema via inzichtelijke online masterclasses en live webinars waarvan je vooraf de data en tijdstippen kent. Kan je niet bij een live webinar zijn? Geen probleem, nadien komt er een replay in de academy. Zo kan je die thuis bekijken op je eigen tempo.

  Er zijn 6 modules in totaal: beter slapen, minder stress, meer bewegen, anders eten, dieper voelen, en liever zien. En er is ook een leuke bonus masterclass over hoe je je loopbaan in handen neemt in de (peri)menopauze.

  3 live workshops in groep

  We komen 3 keer een halve dag live samen in groep op één van de locaties die je hieronder vindt. Eén keer bij het begin van het traject, één keer in het midden, en één keer op het einde. Op die momenten is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen, beoefenen we samen yoga en ademhalingsoefeningen die je kunnen ondersteunen, en geniet je van het samenzijn met vrouwen in dezelfde levensfase. Waar mogelijk komt er ook één van de experten langs om nog dieper in een bepaald thema te duiken.

  Voor de editie die start op 15/12/2023 worden de workshops georganiseerd in Tremelo. Daarna komt er ook een editie op andere locaties.

  Data:

  16 december 2023

  13 april 2024

  8 juni 2024

  Telkens op zaterdag, van 14 – 17.30 uur.

  Individuele coaching

  Optioneel kan je kiezen voor 1 uur individuele coaching per module, over het onderwerp in kwestie. Want informatie verwerken is één ding, ermee aan de slag gaan nog iets anders. Tijdens de coaching kijken we samen hoe jij het snelst blijvende verandering kan creëren wat dit thema betreft. Dit gebeurt online via een virtuele meeting die we inplannen op een moment dat jou past. Als je bij mij in de buurt woont, kunnen we ook afspreken voor een wandelcoaching of om samen te bewegen.

  Benieuwd naar de prijs?

  De waarde van dit traject is enorm. Je gaat namelijk keuzes maken op het vlak van je levensstijl die houdbaar en doenbaar zijn voor jou, waardoor je er levenslang de vruchten van plukt.  En je wordt daarbij stap voor stap begeleid. Gezond, energiek en fit ouder worden, zeg nu zelf: staat daar eigenlijk een prijs op?

  Binnenkort geef ik de eerste deelnemers toegang tot dit traject en dat aan de allermooiste voorwaarden. Enkel als je op mijn wachtlijst staat, kom je hiervoor in aanmerking. Niet aarzelen dus 🙂

  Over mij

  Hei, ik ben Inge, de bezielster van SECONDSPRING. Ik ben lifestyleconsulent en geaccrediteerd yogadocent voor de (peri)menopauze. Jou als vrouw bewust maken van wat de perimenopauze en de menopauze nu eigenlijk inhouden, én je opnieuw aan het stuur zetten van je eigen leven: dat is mijn missie. Ik laat me daarin leiden door mijn uitgebreide opleiding in yoga en yogatherapie, en mijn specialisatie op het vlak van de (peri)menopauze. Daarnaast heb ik me als ervaringsdeskundige jarenlang verdiept in deze levensfase en zowat elk boek verslonden, elke opleiding gevolgd en elke podcast geluisterd die er te vinden was. Ik organiseer ook al enkele jaren workshops en lessen voor vrouwenin de (peri)menopauze, waarin ik heel wat vrouwen heb mogen begeleiden naar meer welzijn en vitaliteit. Al die kennis bundel ik voor jou én maak ik toegankelijk en behapbaar in dit traject.

  Op 15 december 2023 gaan de deuren open.

  Wil jij je kans niet missen én inschrijven aan het meest voordelige tarief? Zet je naam dan snel op mijn wachtlijst. Enkel als je op deze lijst staat, kan je straks inschrijven aan de allerlaagste prijs. Bovendien breng ik jou als eerste op de hoogte als er nieuws is, zodat je zeker bent van je deelname.

  Wil je in tussentijd al iets doen aan je symptomen of bijleren over de (peri)menopauze?

  • Kom dan eens genieten van een heerlijke les menoyoga. Elke maand nemen we anderhalf uur de tijd om stil te staan bij een thema gerelateerd aan deze levensfase, om ervaringen uit te wisselen én om samen te yoga te beoefenen die ondersteunend is in de (peri)menopauze. De lessen zijn rustig en ook geschikt voor beginners. Yoga-ervaring is dus niet nodig.
  • Check zeker ook mijn Instagram en Facebook, waar ik regelmatig info deel over alles wat met de (peri)menopauze te maken heeft.
  • En schrijf je via mijn homepagina in op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt een gratis online yogales die je thuis zo vaak kan herhalen als je zelf wil. Bovendien hou ik je nadien maandelijks op de hoogte van alle nieuwtjes.

   

  Adres

  Klein Pijpelstraat 14
  2221 Booischot

  BE 0826.941.430

   

  Telefoon

  +32 478 41 99 98

  E-mail

  welkom@secondspring.be

  Heb je nog een vraag? Laat maar weten.

  Pin It on Pinterest