Maak je bedrijf
menopauze-inclusief

4 op 10 Belgische werknemers zitten in de (peri)menopauze.

Ruim de helft daarvan ondervindt bovendien hinder van de symptomen op het werk. Soms nemen ze daardoor ontslag, andere keren komen ze in een burn-out terecht. Jammer, want zo gaat wellicht ook veel talent en expertise verloren. Dat wil je als organisatie niet laten gebeuren. Maar wat kan je  nu concreet doen om je bedrijf menopauze-inclusief te maken? Alles begint bij het onderwerp bespreekbaar maken. En daar help ik jouw organisatie maar wat graag bij. Hieronder ontdek je de opties.

Organiseer een keynote, infosessie of webinar

Organiseer een keynote, infosessie of webinar

Tijdens een infosessie of keynote krijgen je medewerkers alle informatie over wat deze transitie precies inhoudt. Goed geïnformeerd zijn, is de eerste stap naar aanvaarding en om beter met de veranderingen om te kunnen. Bovendien geef je als werkgever zo aan dat het onderwerp bespreekbaar is in je organisatie.

Werk een menopauzebeleid uit voor je organisatie

Werk een menopauzebeleid uit voor je organisatie

In samenwerking met Dialogisch Coaching ben ik graag je klankbord bij het uitwerken van een menopauzebeleid. Van gesprekssessies om inzicht te krijgen op wat medewerksters nodig hebben, over het uitwerken van een policy tot het bedenken van concrete, praktische manieren om je organisatie menopauze-inclusief te maken: we helpen je heel graag.

Bied menopauzecoaching aan

Bied menopauzecoaching aan

Niet iedereen heeft voldoende aan informatie en praktische maatregelen. Soms willen vrouwen diepgaander begeleid en gecoacht worden in deze uitdagende levensfase. Tijdens menopauzecoaching gaan we individueel of in groep aan de slag rond thema's zoals stress verlagen, het belang van beweging, slaapherstel... In deze sessies vinden vrouwen bovendien een belangrijk klankbord en een uitlaatklep.

Over mij

Ik ben Inge, oprichtster van SECONDSPRING en menopauzecoach, schrijver en spreker. Het is mijn missie om vrouwen in de (peri)menopauze te informeren en empoweren, zodat ze zich gelukkig, fit en energiek kunnen voelen. Ook op het werk! Mijn aanpak is krachtig en resoluut maar tegelijk zacht, empathisch en verbindend. Ik kijk ernaar uit om ook in jouw bedrijf aan de slag te gaan.

Een voorproefje?

    Uiteraard weet je graag met wie je in zee gaat om jouw organisatie menopauze-inclusief te maken. Daarom deel ik hier graag de opname van twee webinars die ik de voorbije maanden organiseerde samen met Dialogisch Coaching en loopbaancoach Sandra Peeters. Het eerste werd bijgewoond door maar liefst 150 vrouwen. We informeerden hen over de (peri)menopauze én de impact die die heeft op hun loopbaan. Tijdens een tweede verdiepend webinar richtten we ons tot pakweg 50 hr-professionals, leidinggevenden en ondernemers. We informeerden ook hen over de (peri)menopauze maar ook – en vooral – over wat je vanuit die invalshoek kan doen om de menopauze in je organisatie op de agenda te zetten.

Adres

Klein Pijpelstraat 14
2221 Booischot

BE 0826.941.430

 

Telefoon

+32 478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Aan de slag met de menopauze in jouw bedrijf? Stuur me een bericht en ik neem contact op.

Pin It on Pinterest