Maak je bedrijf
menopauze-inclusief

4 op 10 Belgische werknemers zitten in de (peri)menopauze.

Ruim de helft daarvan ondervindt bovendien hinder van de symptomen op het werk. Soms nemen ze daardoor ontslag, andere keren komen ze in een burn-out terecht. Jammer, want zo gaat veel talent en expertise verloren. Dat wil je als organisatie niet laten gebeuren. Maar wat kan je  nu concreet doen om je bedrijf menopauze-inclusief te maken? Alles begint bij het onderwerp bespreekbaar maken. En daar help ik jouw organisatie maar wat graag bij. Hieronder ontdek je de opties.

Informeer en sensibiliseer

Informeer en sensibiliseer

Tijdens een infosessie of keynote krijgen al je je medewerkers alle nodige informatie over wat deze transitie in het leven van een vrouw precies inhoudt. Informeren en sensibiliseren is de eerste stap om ervoor te zorgen dat medewerkers in deze levensfase beter om kunnen met alle veranderingen. Bovendien geef je als werkgever zo aan dat het onderwerp menopauze bespreekbaar is in je organisatie. Het begin van menopauze-inclusiviteit.

Doorbreek het taboe

Doorbreek het taboe

Organiseer workshops om dieper in te gaan op de menopauze en het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop voor hr en leidinggevenden, waarin je ontdekt hoe je een collega herkent die in de (peri)menopauze zit én hoe je daarover het gesprek aangaat. Maar ook een workshop voor vrouwen in de overgang is een goed idee: ze wisselen er ervaringen uit, vinden een klankbord én krijgen tips om het roer opnieuw in handen te nemen en de menopauze niet te zien als kommer en kwel, maar een uitnodiging om meer welzijn te creëren voor zichzelf. Ook op het werk.

Coach & empower

Coach & empower

Niet iedereen heeft voldoende aan informatie en praktische maatregelen. Soms willen vrouwen diepgaander begeleid en gecoacht worden in deze uitdagende levensfase. Er komen namelijk heel wat (levens én professionele) vragen bij kijken. Tijdens menopauzecoaching gaan we hier individueel mee aan de slag. Bijvoorbeeld rond thema's als omgaan met verandering, aanvaarding, mindset, focus op kansen in plaats van problemen... Kortom: allerlei persoonlijke en professionele vraagstukken die typisch zijn in deze levensfase.

Over mij

Ik ben Inge, oprichtster van SECONDSPRING en menopauzecoach, schrijver en spreker. Het is mijn missie om vrouwen in de (peri)menopauze te informeren en empoweren, zodat ze zich gelukkig, fit en energiek kunnen voelen. Ook op het werk! Mijn aanpak is krachtig en resoluut maar tegelijk zacht, empathisch en verbindend. Ik kijk ernaar uit om ook in jouw bedrijf aan de slag te gaan.

Een voorproefje?

    Uiteraard weet je graag met wie je in zee gaat om jouw organisatie menopauze-inclusief te maken. Daarom deel ik hier graag de opname van een webinar dat ik organiseerde over ‘Menopauze & Werk’. Daarin informeerde ik de deelnemers over de (peri)menopauze, de mogelijke symptomen en de impact op het werk. Maar ook – en vooral – over wat je kan doen om je organisatie menopauze-inclusief te maken.

Adres

Klein Pijpelstraat 14
2221 Booischot

BE 0826.941.430

 

Telefoon

+32 478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Aan de slag met de menopauze in jouw bedrijf? Stuur me een bericht en ik neem contact op.

Pin It on Pinterest