Welkom bij jouw menopauzecoach

Jou als vrouw bewust maken van wat de perimenopauze en de menopauze nu eigenlijk inhouden, én je opnieuw aan het stuur zetten van je eigen leven: dat is mijn missie. Dat doe ik door je alle informatie te geven die je nodig hebt over wat ze ‘de overgang’ noemen, maar ook – en vooral – de tools aan te reiken om grip te krijgen op je eventuele symptomen. En bij uitbreiding op je leven. Want vergis je niet: deze levensfase is een uitnodiging om opnieuw (of voor het eerst?) helemaal jezelf te worden. En da’s een proces dat ik eerst zelf moest aangaan natuurlijk. Nog steeds trouwens. Lees maar even mee…

Elke dag meer mezelf

Mijn eerste levenshelft bewandelde ik het traditionele paadje. Studeren, trouwen, huisje-tuintje-kindjes-boompje-beestje. Toeval of niet (ik denk van niet natuurlijk): rond mijn veertigste kondigde zich een radicale omwenteling aan. Mijn relatie, mijn levensstijl, mijn job: allemaal werden ze onder de loep genomen. Omdat het niet anders kon. Op een bepaald moment zat ik  zo vast, dat ik op zoek moest. Naar wat, wist ik toen niet. Vandaag weet ik: naar mezelf. 

Ongeveer tegelijkertijd begon ik te merken dat er ook fysiek dingen veranderden. Ik kreeg last van mijn huid, had vaak hoofdpijn, mijn lichaam begon steeds luider te protesteren bij het joggen, en soms was mijn energie ver te zoeken. Niemand legde toen de link (en ik al helemaal niet) maar zonder het te beseffen, was ik in de perimenopauze beland.  Een periode waarin je als vrouw – zo weet ik nu – uitgenodigd wordt om jezelf terug te ontdekken. En terug voor jezelf te leren zorgen. Yoga heeft daarin een sleutelrol gespeeld. Het leerde me opnieuw voelen. En van daaruit keuzes te maken die passen bij wie ik echt ben.

Sindsdien vielen de juiste puzzelstukjes eigenlijk altijd op het perfecte moment op de juiste plaats.  Makkelijk is het zeker niet geweest. Ook de juiste crisis kwam altijd op het geknipte moment. En natuurlijk is dat proces nooit af. Maar vandaag ben ik  wel elke dag meer mezelf. En gelukkig maar.  

“There’s always one more thing to learn”

– Steve Jobs

Ja, die quote had net zo goed van mij kunnen komen. Wat begon met een eerste 200-uurtraining tot yogadocent, is uitgegroeid tot een niet te tomen passie voor alles wat met de peri- en de menopauze én met de heilzame effecten van yoga te maken heeft. Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen die ik gevolgd heb. Maar weet dat dit lijstje absoluut nog niet af is. En wellicht ook nooit zal zijn. 

 • Prana Vinyasa Flow – Nele Van Poucke & Shiva Rea (266 uur)
 • Yoga Therapy – The Yoga Therapy Institute (350 uur)
 • Accredited peri/menopause yoga teacher – Yogacampus, Petra Coveney  (50 uur)
 • Menopause Movement Certification – Professional Training Programme – Menopause Movement (10 uur)
 • Menopause Immersion Weekend – Yoga Nidra Network met Uma Dinsmore-Tuli & Virgina Compton (10 uur) 
 • Yoga Anatomy – Yoga Medicine (20 uur)
 • Trauma Center Trauma Sensitive Yoga – Trauma Sensitive Yoga Nederland (20 uur)
 • Sleep Recovery – Yoga Campus (20 uur)
 • Yoga nidra for private clients – Scott Moore
 • De menstruatiecyclus als unieke leidraad voor het leven – Bert Cools
 • Introductie in QiGong – Chris Bale
 • Pain Science for Yoga Teachers – Yoga Medicine
 • Neurobiology of Yoga – Yoga Medicine
 • Introduction to Mindful Trauma-informed Yoga – Yoga Medicine
 • Working with Grief – Yoga Medicine
 • Myofascial Release for the Legs, Hips, Neck and Shoulders – Yoga Medicine
 • Diverse opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling bij o.m. Mark Groves (Create the love), Chris Bale, Terri Cole en Rising Woman.

 

Veilig, zacht en mild

Als er één ding is dat altijd terugkomt in feedback van deelnemers aan mijn workshops, retreat of lessen, dan is het dat ze zich veilig bij me voelen. Veilig genoeg om helemaal zichzelf te kunnen zijn. En dat vind ik het mooiste compliment. Want ik weet hoe belangrijk dat is om kwetsbaarheid toe te kunnen laten. En dat is dan weer precies wat er nodig is om verbinding te laten ontstaan. Met jezelf, maar ook met anderen.

Wat nog typisch mij is, is dat ik altijd benieuwd ben. Niet naar koetjes en kalfjes (al mag dat ook weleens) maar vooral naar wat er écht speelt. Echte kwetsbaarheid, daar hou ik van. Ik ben niet bang om verdiepende vragen te stellen. En ik stel ook graag moeilijke vragen. Maar dan wel in een veilige, warme context. 

Mijn aanpak is zacht, en (ver)oordelen doe ik niet. Alles is welkom, alles mag er zijn. Dankzij mijn overdosis empathie, leef ik me makkelijk (en graag) in jouw situatie in.  En ik vind niks leuker dan voor jou van waarde te kunnen zijn. 

 

wat je zeker ook moet weten

Ik vind dat je 't leven ten volle moet leven. Ook in de laagtes.

Ik vind dat je 't leven ten volle moet leven. Ook in de laagtes.

Ik hou van lekker eten, een goed glas wijn, cappuccino met havermelk, een goed gesprek met vrienden op een zonnig terras, tv kijken onder een dekentje met mijn kinderen op een donkere dag, surfen in Costa Rica, nieuwe dingen leren, kortom: van leven. Met de hoogtes én de laagtes.

Controle loslaten en overgave? Zo moeilijk.

Controle loslaten en overgave? Zo moeilijk.

Als kind moest ik door tijdgebrek kiezen tussen muziek en dansen. Het werd het eerste. Pas toen ik 45 was, pikte ik mijn oude passie weer op. En zoals ze dat ook wel zeggen over de yogamat: ook op de dansvloer (ik dans bachata) ontdek je hoe je in het leven staat. Overgave, controle loslaten? Laat ons zeggen dat ik het nog steeds aan het leren ben 🙂

Ik heb geen ruggengraat van elastiek.

Ik heb geen ruggengraat van elastiek.

Nee, niet alle yogi's zijn lenig. Toen ik startte, bevonden mijn handen zich op tien cm van de mat. Vandaag heb ik door mijn dagelijkse yogaoefeningen heel wat flexibiliteit gewonnen. Maar daar draait het overigens niet om: yoga is gewoon thuiskomen in je lichaam. Ruimte creëren waar die er voordien niet was. Of je nu lenig bent of niet. Laat dat je dus vooral niet tegenhouden.

Ik hou van woorden, teksten en boeken.

Ik hou van woorden, teksten en boeken.

Naast yogacoach ben ik (onder de naam ingenieus) ook copywriter en auteur. En ik heb het geluk gehad om mijn twee passies zelfs te mogen combineren: in 2016 verscheen 'Yoga en ik' met Nele Van Poucke, en in 2022 'Slimmer sporten met yoga' met Annick Cuvelier. Vandaag werk ik aan mijn eigen boek... spannend!

Yoga bij Inge is een weldaad voor lichaam en geest. Mijn overprikkelde geest komt telkens tot rust en mijn vastgeroeste lichaam komt zachtjes weer tot leven. Inge geeft me ook een heel fijn en vooral veilig gevoel. Ze geeft me de ruimte en de veiligheid om mezelf te kunnen zijn. Een hele fijne ervaring over de ganse lijn.

Kristel

De workshops ‘yoga voor de peri-/menopauze’ met Inge waren een superervaring die ik nooit zal vergeten. Het leek alsof we met de groep op elkaar waren afgestemd in een soort voorronde. Hele fijne, lieve, warme mensen, elk met hun eigen verhaal. Dank je Inge en de hele groep voor de steun, lieve woorden, knipoog, knuffels en zo veel meer.

Lesley

Ik keek altijd erg uit naar de sessies van Inge. Ze luisterde zonder te oordelen, ze hield rekening met mijn mogelijkheden en beperktheden. De warme ontvangst, de stilte en de rustige omgeving zorgden ervoor dat ik altijd tot rust kwam en er opgeladen weer buiten stapte. Inge, jij bent er eentje uit de duizend!

Greet

Adres

Klein Pijpelstraat 14
2221 Booischot

BE 0826.941.430

 

Telefoon

+32 478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Ook kennismaken? Stuur me een berichtje.

Pin It on Pinterest