The Age of Becoming

Not your ordinary yoga retreat.

 

Kom je mee?

Niet zomaar een yogaretreat: dat is wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring op The Age of Becoming. Een week lang nemen we je mee op een unieke reis met als eindbestemming: dat stukje dichterbij jezelf. We verwelkomen je in een veilige, milde setting waarbij je alle ruimte krijgt om jezelf te zijn. Om tot rust te komen. Waar er voor je gezorgd wordt. Waar je jezelf op de eerste plaats mag zetten. Eindelijk. En dat in het gezelschap van een kleine groep vrouwen van 40+, die in dezelfde levensfase zitten als jij. Je wordt van begin tot eind begeleid door twee doorwinterde coaches en yogadocenten (met een aanstekelijk enthousiasme) die 24/7 voor je klaarstaan. Helemaal opladen, thuiskomen bij jezelf, en rijker terugkeren: dat is het geschenk. 

Dat alles speelt zich af in het pure en ongerepte kader van natuurgebied Barranco Blanco, in de buurt van Málaga, Spanje. Het uitzicht dat we hier hebben is… gewoonweg magisch. De foto hierboven geeft een idee, maar doet de werkelijkheid nog steeds oneer aan. Onze gastvrouw en -heer stellen alles in het werk om er een onvergetelijk verblijf van te maken. Voor jou én voor je smaakpapillen.

Ben je er in 2024 graag bij? Schrijf je dan nog snel in. De retreat gaat door van 21 tot 27 april 2024. 

 

“May your mouth contain the shapes of strange words. May you smell food cooking you have not eaten. May the spring of a foreign river be your navel. May your soul be at home where there are no houses.”

Ursula K. Leguin

 

Deze retreat is anders want:

 

 

Het zijn niet zomaar wat yogalessen en vrije tijd. Nee: van begin tot eind nemen we je mee op een zorgvuldig opgebouwde reis naar wie je altijd al wilde zijn. Een totaalbeleving, tot in de kleinste details: daar gaan we voor.

Je bevindt je in een kleine groep vrouwen in dezelfde leeftijdsfase. Dat geeft veiligheid, ruimte voor kwetsbaarheid en verbinding. Of, zoals een deelneemster het vorige keer zei: een plek waar we giechelen als schoolmeisjes, maar voor elkaar zorgen als oermoeders.

Audrey en ik staan 24/7 ter beschikking. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding wanneer je dat wenst. En we houden altijd rekening met je vragen of wensen. We zijn allebei doorwinterde coaches en ervaren yogadocenten met een uitgebreide opleiding en achtergrond. Als organisatoren zijn we deel van het geheel, en stellen we ons mee kwetsbaar op. Alle yogalessen gaan daarom ook door in een cirkel. Van hiërarchie is dus geen sprake.

We stemmen het programma af op de deelnemers aan de hand van een vragenlijst vooraf. En ook tijdens de week is er nog ruimte voor inspraak en lastminute aanpassingen. Zo organiseerden we vorig jaar op vraag een extra infosessie over de menopauze. Wil je eens een keer iets niét meedoen? Voel je vooral vrij om deze week echt hélemaal voor jezelf te kiezen.

We werken enkel samen met partners die net als wij bezield ondernemen. Zo kan je optioneel kiezen voor een reikimassage door Louiza, die je helpt om tot op een diepere laag van jezelf te geraken. Ondertussen omringen Anna en Cees van onze locatie je met alle liefde, zorg en de allerlekkerste maaltijden.

Laat je inspireren door de korte impressie van onze retreat in 2023 hiernaast. Een filmpje van de editie van 2022 (op een andere locatie) vind je hier.

 

Audrey en Inge:
je gids op deze reis

Audrey Ferrol en ik hebben met hart en ziel een unieke reis gecreëerd.  We zijn beide 45+ en ervaren coaches en yogadocenten met een uitgebreide, brede opleiding in diverse thema’s (> 700 uur yogaopleiding).

Onze specialiteit: vrouwen in de (peri)menopauze of voorbij de menopauze uitnodigen om – opnieuw, of voor het eerst – ten volle hun plek in te nemen in de wereld. Wij geloven écht – en zijn daar ook graag het voorbeeld van – dat het leven vanaf je midlife alleen maar rijker, voedender én aangenamer wordt. 

Jou een zorgeloze week bezorgen waarin je terugkeert naar jezelf, hartverwarmende contacten legt met vrouwen in dezelfde levensfase, nog eens kan schaterlachen tot je buik pijn doet, geniet van zorg, empathie, veiligheid en bewustzijn: dat is onze missie. Zodat je op het einde van de week stralend weer naar huis gaat, met een hart rijk aan herinneringen , verbinding en zelfliefde. 

Veel magischer dan verwacht.

“Deze retreat was veel magischer dan verwacht. Jullie hebben me de kans gegeven om mezelf opnieuw te ontdekken en fijne, liefdevolle mensen te leren kennen. De sfeer was zeer open, ontvankelijk, relaxed en met veel respect naar iedereen toe. Ik heb me ontspannen, geapprecieerd en geliefd gevoeld. Een unieke ervaring!”

Martine

Zo fijn met vrouwen van dezelfde leeftijd!

“Zó fijn om met vrouwen van dezelfde leeftijd op retreat te mogen gaan. Iedereen heeft onzekerheden en twijfels, en bijna iedereen worstelt met dezelfde vragen. Heel warm gevoel dat iedereen helemaal prima is zoals ze is. Heeft me absoluut geholpen om mezelf beter te aanvaarden, gaf me een geweldig warm gevoel ook. Hier hou ik vriendinnen aan over.”

Sarah

Een onvergetelijke ervaring

“Het was een onvergetelijke ervaring. Voor het eerst sinds lang kon ik weer tot mijn ware ik komen. Ontdaan van alle rollen waar de rollercoaster van het leven je quasi automatisch induwt. Ik kwam helemaal tot rust bij jullie. Ondanks de vroege yogauurtjes voelde ik me nooit moe. Wel integendeel. Ik voelde me energiek en opgeladen. Ik denk nog vaak terug aan die week, aan de mooie ontmoetingen met oprecht lieve mensen, aan de lessen die het me bijbracht, voor het leven. Echte levenslessen. Nog altijd een beetje een ‘wanderer’ en ‘going home’. Een aanrader!”

Katrien

Als een warm bad

“Voor mij voelde de week aan als een warm bad. Na een winter die maar niet wilde stoppen, was ik volledig verkrampt. Zowel fysiek als emotioneel had ik behoefte aan ont-spannen en warmte. Jullie retreat heeft me exact dat gegeven. De warmte van de Spaanse zon, de lieve en toch krachtige vrouwen om me heen, het hartverwarmende, gezonde en met liefde bereide eten, de gesprekjes rond de tafel en op de wandeling, de ontspanning van mijn verkrampte lijf via yoga en de work-out. De afgelopen week was op alle vlakken verrijkend. Ik hoef mijn ogen maar te sluiten om terug te gaan naar deze magische plek en de rust, ontspanning en warmte terug te voelen binnenstromen. Heerlijk!”

Elke

Elke dag was MAGICO!

“De retreat heeft mijn verwachtingen overtroffen en was onbeschrijflijk mooi en magisch. Een heilzame scrub en zachte massage van geest, lichaam, ziel en hart. Elke dag was MAGICO en een streling voor alle zintuigen. Zalige krachtige vrouwenenergie, leren van elkaar, kwetsbaarheid delen, giechelen als kleine meisjes en voor elkaar zorgen als oermoeders. PRACHTIG!”

Myriam

The Age of Becoming – 21 – 27 april 2024

In 2024 ontvangen Audrey en ik je opnieuw in een prachtige Spaanse villa, gebouwd tegen glooiende heuvels vol kurkbomen in het pure en ongerepte natuurgebied Barranco Blanco, in Andalusië. Rondom rond is er alleen maar rust, groen en natuur. Op deze prachtige locatie geniet je twee keer per dag van yoga op het overdekte terras, met zicht op de weelderige vallei. Behalve op woensdag, want dan gaan we op uitstap. Tussendoor voorzien we leuke randactiviteiten. Denk: een avontuurlijke uitstap naar de Caminito del Rey, een heerlijke work-out op het strand (mét een duik in de zee nadien als je dat wenst), verdiepende workshops, een sessie soundhealing… Je logeert in een ruime, stijlvol ingerichte 2- of 4-persoonskamer.   

Het thema voor de hele week is de naam van onze retreat: The Age of Becoming. Omdat je als vrouw vanaf je 40e in een unieke, wervelende levensfase belandt die jou – als je dit proces echt aangaat – terugbrengt naar wie je altijd al hoorde te zijn: jezelf. En er is echt niks heerlijker dan dat, toch?

Van begin tot eind dompelen we je onder in een zalige, veilige, voedende en ontspannen sfeer.  Het domein is volledig voor ons gereserveerd. Er zijn dus geen andere gasten. Zo kan je ten volle genieten van alle nieuwe inzichten, de yogalessen, het heerlijke vegetarische eten (vegan kan ook!) dat de gastvrouw en -heer met veel zorg voor ons bereiden, en de rust en de ruimte voor jezelf. Dit prachtige domein telt talloze hoekjes om je af te zonderen en even een moment voor jezelf te nemen. En omdat het midden in een natuurgebied ligt, kan je van hieruit te voet de omgeving verkennen en heerlijk wandelen in de natuur. Misschien wel naar de ruisende waterval iets verderop? Of zonder je even af onder de prachtige Balinese pergola met als enige to do: voor je uit staren. 

Samengevat dus: 

  • 7 dagen, 6 nachten in het prachtige decor van een unieke villa in Zuid-Spanje (je vliegt op Malaga)
  • 2 yogalessen per dag die je opnieuw in contact brengen met jezelf (op de dag van aankomst en vertrek is er slechts 1 les)
  • begeleiding door twee ervaren en breed opgeleide yogadocenten
  • een heerlijk ontbijt na de ochtendyoga, een smaakvolle lunch en een voedzaam diner ’s avonds – met een glaasje wijn erbij als je dat wenst – vers bereid door onze fantastische gastvrouw en -heer – alles vegetarisch (met optie vegan)
  • rust, ruimte en ontspanning op het prachtige domein, rond het zwembad, of in de magische ongerepte natuur
  • voedende gesprekken met andere deelnemers, en stilte wanneer je dat wenst
  • minstens één unieke uitstap, zelfreflectieoefeningen en sparkling randactiviteiten
  • extra’s zoals massage, mani- of pedicure mogelijk op aanvraag
  • … 

Benieuwd naar de prijs?

Hieronder vind je ons infodocument voor 2024. Daarin vind je alle info & voorwaarden. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt. De retreat is al bijna volzet. Aarzel dus niet te lang…

Inschrijven? Laat je naam en mailadres achter en ik neem meteen contact op.

Er zijn maximum 10 plaatsen beschikbaar. Zo zorgen we ervoor dat elke deelnemer zich veilig en gezien voelt tijdens de hele week.

Adres

Klein Pijpelstraat 14
2221 Booischot

BE 0826.941.430

 

Telefoon

+32 478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Heb je nog een vraag? Laat maar weten.

Pin It on Pinterest