Opvliegers, slaapproblemen, vermoeidheid, neerslachtigheid, woedeaanvallen, een gebrek aan energie… ze kunnen het je knap lastig maken in de (peri)menopauze. Waar je vroeger vrolijk tientallen borden in de lucht hield, heb je nu het gevoel niet meer vooruit te komen. Altijd moe te zijn. Geen energie te hebben om te sporten. Nooit meer een nacht door te slapen. En ja: zelfs jezelf een beetje kwijtgeraakt te zijn.

Tijd om je levenscomfort opnieuw in handen te nemen. Grip te krijgen op je symptomen. En je opnieuw die stralende, energieke vrouw te voelen.

Welkom bij SOS Symptomen

Op deze pagina vind je diverse online modules waarmee je zelf opnieuw het roer van je (peri)menopauze (en je leven!) in handen neemt. Elke module behandelt één symptoom waar je als vrouw in deze levensfase mogelijk tegenaan loopt. Je krijgt telkens een masterclass met theorie en informatie over dat concrete symptoom. Daar hoort een mooi vormgegeven e-book bij dat alle theoretische inzichten voor je bundelt.

 

Daarnaast maak je in elke module ook kennis met specifieke yogaoefeningen en ademhalingstechnieken die je bij dat concrete symptoom kunnen helpen. Je geniet van heerlijke, rustgevende en stressverlagende yogalessen vanuit het comfort van je eigen huis. Die kan je overigens zo vaak herhalen als je zelf wilt.

 

Door je de technieken thuis eigen te maken, creëer je meer comfort en welzijn voor jezelf. En wordt het straks makkelijker om ook in een sociale context of op het werk om te gaan met je symptomen. Jou een heerlijke secondspring bezorgen, dat is mijn missie met deze modules.

Opvliegers, slaapproblemen, geen fut of stress? Ontdek de opties.

Wil jij…

beter begrijpen wat er je overkomt in de (peri)menopauze en hoe dat je gevoel van comfort, geluk en energie beïnvloedt?

je opnieuw zelfverzekerd en comfortabel voelen, thuis, bij je vrienden en op het werk?

hulp vinden bij specifieke symptomen?

concrete en praktische tools krijgen om jezelf doorheen deze levensfase te loodsen?

en zo opnieuw grip krijgen op wat er met jou gebeurt?

Dan zijn deze modules helemaal voor jou.

Goed om weten: ervaring met yoga is hiervoor totaal niet vereist. Beginners meer dan welkom dus.

Controle over je symptomen, vanuit de veiligheid van thuis

Veel vrouwen voelen schaamte over de symptomen die ze tijdens de (peri)menopauze ervaren. Dat is nergens voor nodig, maar kan best hinderlijk zijn. Via deze online modules verdiep je je op je eigen tempo in je symptomen en krijg je meer inzicht. Goed geïnformeerd zijn, zorgt er meteen voor dat je sterker staat. Daarnaast kan je je de yoga- en ademhalingstechnieken eigen maken in het comfort en de veiligheid van je eigen huis. Eens je ze onder de knie hebt, pas je ze nadien ook makkelijker toe in een sociale omgeving of op het werk. Het resultaat: door inzicht te krijgen en jezelf beter te kunnen ondersteunen, stap je weer meer zelfverzekerd de wereld tegemoet. En psssst… elke module werkt ook stressverlagend en brengt rust. Exact wat je nodig hebt nu, toch?

SOS Opvliegers

Ja, daar is er weer één. Vanuit je voeten – zo lijkt het wel – stijgt de warmte op. Vliegensvlug. Je borstkas wordt warm, je nek lijkt vuur te vatten, overal op je lichaam voel je een dun laagje zweetdruppels opborrelen en het lijkt alsof je hoofd gaat ontploffen. Je wil niets liever dan wegkruipen. En toch…

Toch is er iets dat je kan doen om makkelijker om te gaan met opvliegers. Ontdek hoe ze ontstaan, wat ze triggert en hoe je er zelf grip op krijgt dankzij je ademhaling en specifieke yogahoudingen.

 

SOS Geen fut

“Ik moet mezelf echt vooruit slepen!” Het is één van de vaakst gehoorde verzuchtingen van vrouwen in de (peri)menopauze. Herkenbaar voor jou? In de module SOS Geen fut ontdek je het verband tussen je energieniveau en de (peri)menopauze, krijg je inzicht in je energievreters én wat je batterijen oplaadt. Via slimme interventies in je levensstijl, concrete ademhalingstechnieken en yogaoefeningen help ik je op weg naar meer energie. Stay tuned!

SOS Slaapproblemen

Houden je symptomen je ‘s nachts wakker? Sliep je vroeger altijd als een marmotje maar moet je er nu minstens één keer per nacht uit? Kan je ’s avonds de slaap maar niet vatten? Of voel je je altijd doodmoe wanneer de wekker afgaat?

In de module SOS Slaapproblemen help ik je om opnieuw grip te krijgen op je slaapkwaliteit. Je krijgt inzicht in je slaapsaboteurs en geniet van een heerlijke set yogaoefeningen die je nieuwe vaste slaapritueel worden voor je naar bed gaat. Door slimme keuzes te maken voor jezelf, slaag je erin je slaap te herstellen. Hallelujah!

SOS Neerslachtigheid

“Het zullen wel de hormonen zijn”, wordt er vaak smalend gezegd als een vrouw last heeft van huilbuien, prikkelbaarheid, pessimistische gevoelens, angsten of neerslachtigheid. Wel, voor een keer kan het kloppen: de schommelende hormoonniveaus in je (peri)menopauze kunnen je wel degelijk neerslachtig en somber maken.  Daarnaast is dit natuurlijk een levensfase waarin er echt wel heel veel op je afkomt. Deze module geeft je inzicht in waarom je je zo voelt. Je ontdekt ademhalingstechnieken die rust en balans brengen én hoe je yoga kan inzetten als hét middel tegen de blues. Stay tuned!

SOS Boosheid en irritatie

Boos worden om niks. Niet in verhouding boos. Vaak is het net zo snel weer over, maar toch: heel even is het alsof er een vulkaan uitbarst. Ja, hoor: ook dat hoort bij de meeste vrouwen bij de (peri)menopauze. Maar weet je wat? Die boosheid en prikkelbaarheid heeft écht een functie. In deze module leer je waarom je in deze levensfase zo kan ontvlammen, wat de achterliggende boodschap van je lichaam is én hoe je je boosheid – via gepaste ademhalingstechnieken en yogaoefeningen – kanaliseert in iets positiefs.

SOS Stress

Mijn advies nummer één voor vrouwen in de (peri)menopauze: krijg grip op je stressniveau. Stress maakt alle symptomen namelijk erger. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Wat is de link tussen stress en je (peri)menopauze? Waarom is NU het moment aangebroken om jezelf meer rust, you-time en ontspanning te gunnen?

Je ontdekt het in SOS Stress. Samen met heerlijke, ontspannende ademhalingstechnieken en zalige rustgevende yogapractices. Zeg nu zelf: iedereen heeft té veel stress vandaag. Iedereen heeft dus baat bij deze module. Maar jij als vrouw in de (peri)menopauze? Extra veel. Stay tuned!

Hei!

Hei, ik ben Inge, de bezielster van secondspring, menopauzecoach en geaccrediteerd yogadocent voor de (peri)menopauze. Jou als vrouw bewust maken van wat de perimenopauze en de menopauze nu eigenlijk inhouden, én je opnieuw aan het stuur zetten van je eigen leven: dat is mijn missie. Ik laat me daarin leiden door mijn uitgebreide opleiding in yoga en yogatherapie, en mijn specialisatie op het vlak van de (peri)menopauze. Daarnaast heb ik me als ervaringsdeskundige jarenlang verdiept in deze levensfase en zowat elk boek verslonden, elke opleiding gevolgd en elke podcast geluisterd die er te vinden was. Al die kennis bundel ik voor jou én maak ik toegankelijk en behapbaar in SOS SYMPTOMEN.

“Het was top. Je opent op een zachte en onderbouwde wijze een aanvullende manier van denken over jezelf, over je veranderende vrouw-zijn, en over wat er in je lichaam gebeurt.”

Leen

“Ik ben heel veel inzichten rijker over de (peri)menopauze, mezelf en wat ik kan doen. Leuke afwisseling tussen theorie en yoga.”

Els

“Ik vind het fijn om aan de lessen menoyoga deel te nemen. Maar dat is slechts één keer per maand. Dankzij de module kan ik de heerlijke yogasessies nu thuis zo vaak herhalen als ik zelf wil. “

Annelies

Heb je nog een vraag? Neem hieronder contact met me op.

Contact

Telefoon

0478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Laat hier je gegevens & je bericht achter:

Pin It on Pinterest