Yoga voor de (peri)menopauze

Verbinden, uitwisselen en genieten 

Het doet zo veel deugd om samen te komen met andere vrouwen in de (peri)menopauze. Ervaringen uitwisselen, vragen stellen die nergens anders aan bod kunnen komen, er voor elkaar zijn in alle zachtheid en veiligheid… Tijdens de menoyoga maken we er uitgebreid de tijd voor. We staan telkens stil bij een concreet thema van de menopauze. Denk bijvoorbeeld aan opvliegers, angsten, boosheid, neerslachtige gevoelens of slapeloosheid, maar ook osteoporosepreventie komt aan bod. Je krijgt informatie en tips, en daarna geniet je van een heerlijke yogapractice afgestemd op het thema. De focus ligt op zachtheid, rust en ontspanning. Dat maakt deze sessies ook geschikt voor beginners. 

Kom je het ook eens ervaren?

Voor jou,
in je tweede lente

Gun jezelf de tijd en de zorg die je nodig hebt in deze (peri)menopauze. Je lichaam en geest maken namelijk een enorme transformatie door. Stress tot een minimum beperken, is sowieso een must. Maar yoga helpt je ook om met specifieke symptomen te dealen, brengt je dichterbij jezelf én toont je dat je zelf heel wat tools in handen hebt om alle veranderingen te omarmen. Daarover kunnen verbinden met andere vrouwen in een veilige setting, is echt een geschenk. Dit is een plek voor jou. Een plek waar je mag openbloeien. En dit keer voor echt.  

Zo werkt het

We nemen de tijd om ons helemaal onder te dompelen in een bepaald thema. Er is ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen, want verbinden met vrouwen die hetzelfde meemaken, doet nu eenmaal zo veel deugd. Daarnaast krijg je van mij ook inzichten en tools mee om jezelf bij dat specifieke symptoom te ondersteunen. Er is ruimte voor een lach én een traan, want we creëren een veilige, warme, sfeervolle context waarin je helemaal welkom bent zoals je bent, met alles erop en eraan. Het tweede deel van de sessie zoeken we de yogamat op. Je geniet van heerlijke, zachte en rustgevende yoga. Dat kan yin yoga zijn, restorative of yoga nidra, maar ook ademhalingstechnieken komen aan bod. Je adem heb je immers altijd bij… en is een handige tool om jezelf meer welzijn te geven.

Kortom, menoyoga: dat is genieten, tot rust en op kracht komen. Want ja, dat verdien je echt. En zeker nu.

Praktisch

Menoyoga bij Pura Vida in Tremelo: 

zondag 25 februari 2024 (10-12 uur), vrijdag 29 maart 2024 (19-21 uur) – 39 euro per les (2 uur)

Inschrijven?

Aarzel niet en schrijf zeker op tijd in, want we beperken het aantal plaatsen.
Zo creëren we voldoende veiligheid en zorg voor iedereen. Inschrijven kan, via het invulformulier hieronder. 

Adres

Klein Pijpelstraat 14
2221 Booischot

BE 0826.941.430

Telefoon

+32 478 41 99 98

E-mail

welkom@secondspring.be

Graag meedoen? Schrijf je hieronder in. Ik contacteer je snel met alle details en praktische info.

Ik schrijf in voor Tremelo: (Leuven en Wommelgem zie hierboven)

10 + 1 =

Pin It on Pinterest